Reactie Maes is boos na zware derbynederlaag

Robby Morren
Robby Morren
| 42 reacties
Maes is boos na zware derbynederlaag
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk houdt een flinke kater over aan de derby tegen Sint-Truiden. Peter Maes was vooral boos omdat bepaalde taken niet goed werden uitgevoerd.

Robby Morren in Genk

"We begonnen goed aan de wedstrijd. We hadden veldoverwicht, diepte in ons spel en de looplijnen waren goed. De eerste kans was onmiddellijk goal van STVV en dan zaten ze in een zetel."

"Op dat moment konden ze het spelletje spelen waar ze zeer goed in zijn. Sint-Truiden heeft snelle jongens in de omschakeling als wij foutjes maken", merkte de coach fijntjes op.

Dompé

Dompé ontbond zijn duivels tegen Genk. Hij scoorde twee keer en trof de lat, maar dat had nooit mogen gebeuren. " In de bespreking hadden we duidelijk gezegd dat Dompé naar zijn rechtervoet draait. Als hij dan twee keer met zijn rechter kan scoren, dan weet je het wel."

Dit is één groot leermoment

Maes had er ook op gehamerd om stevig te zijn in de duels. Ook dat liet te wensen over. "We moeten nu vooral naar onszelf kijken. Wij konden die dreiging naar voor niet brengen en in een derby moet je sterker verdedigen in een man-tegen-man-situatie. Dit is een groot leermoment."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties