De systeemswijziging bij Anderlecht maakt slachtoffers, vooral Gillet dan

De systeemswijziging bij Anderlecht maakt slachtoffers, vooral Gillet dan
Foto: © photonews

Besnik Hasi veranderde zondag het geweer van schouder. In een 4-4-2 moest hij één middenvelder opofferen, maar die bleef wel in de ploeg staan. Guillaume Gillet staat dus weer op de rechtsback, terwijl dat niet echt zijn favoriete positie is.

De elf tegen Lokeren waren bijna dezelfde als de basisopstelling tegen Oostende. Enkel Suarez kwam weer in de spits te staan, maar voor de rest geen personeelswijzigingen. Wel positiewijzigingen en daar zal voor Guillaume Gillet niet al te blij mee geweest zijn.

Gillet gaf het in het begin van het seizoen al aan: "De coach heeft me gezegd dat hij me nu als middenvelder ziet. Als het moet depaneer ik nog wel eens op de rechtsachter", zei hij toen. Nu Anthony Vanden Borre uit de gratie is gevallen en er overgeschakeld werd naar een 4-4-2 is de noodzaak om Gillet als rechtsachter te posteren ineens heel groot geworden.

Najar kan dat ook, maar het enige alternatief iets hoger op het veld is dan Ibrahima Conte. En die is nog niet volledig klaar na zijn blessure.

Praet: beste matchen op links

Maar daardoor is er wel een onevenwicht op het middenveld ontstaan omdat noch Defour, noch Tielemans grote kopbalspecialisten zijn. Maar in het huidige systeem heeft Hasi niet veel andere keuzes. Dendoncker zou kunnen, maar Tielemans of Defour uit de ploeg zetten, is nu ook niet direct een optie.

En dan heb je nog Dennis Praet. Die moest terug naar de linkerflank, maar dan wel in een vrijere rol dan toen Hasi net overnam. De Gouden Schoen dirigeert zo het best. Ga het maar na: zijn beste matchen speelde hij komende van links. 


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties