Opmerkelijk verhaal: 'Mbemba dacht dat hij ontvoerd werd voor zijn debuutmatch in Engeland'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Opmerkelijk verhaal: 'Mbemba dacht dat hij ontvoerd werd voor zijn debuutmatch in Engeland'
Foto: © SC

We kunnen ons het beeld allemaal nog voor de geest halen. Chancel Mbemba arriveerde op St. James in een smoking. Maar er zit een wel heel opmerkelijk verhaal achter die entree van de Congolees.

Chancel Mbemba maakte op acht augustus zijn debuut voor the Magpies in een thuiswedstrijd tegen Southampton. En de beelden van de voormalige Anderlecht-verdediger in smoking gingen Europa rond. 

"Mbemba had zijn debuutwedstrijd bijna gemist", onthult The Daily Mirror. "De club had een taxi gestuurd om hem op te halen, maar Chancel stapte per ongeluk in de verkeerde taxi."

En het kan nog grappiger: de taxichauffeur reed zoals afgesproken (met zijn oorspronkelijke klant, nvdr.) richting supermarkt én reed het stadion van Newcastle op zijn weg doodleuk voorbij. En nee, de Congolees spreekt nog geen Engels.

"Mbemba dacht op dat moment dat hij ontvoerd werd", gaat het Britse dagblad verder. "Maar hij geraakte niet in paniek en verwittigde de club via de telefoon. En op die manier geraakte hij toch op tijd in het stadion voor de wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties