Het huiswerk is bijlange nog niet af: dit hebben onze topclubs nog nodig

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 21 reacties
Het huiswerk is bijlange nog niet af: dit hebben onze topclubs nog nodig
Foto: © Photonews

Onze traditionele topclubs zijn dit seizoen allesbehalve aan een rotvaart uit de startblokken geschoten. "De competitie begint pas in september", is het meest gehoorde excuus dezer dagen. Onze redactie ging na wat de G5 nog nodig hebben om op toerental te komen.

Door Cédric De Volder

RSC Anderlecht zkt. Bous... creativiteit

Onze Anderlecht-watcher had zich bijna versproken. De hoofstedelingen zijn nog op zoek naar een injectie aan creativiteit. Al heeft onze man natuurlijk wel een punt. 

En Herman Van Holsbeeck werkt aan het dossier van Mbark Boussoufa. De Nederlandse Marokkaan is ondertussen in Brussel aangekomen om de overgang zelf af te ronden. 

Club Brugge WAS klaar met het huiswerk, maar...

"Ik heb mijn voltallig kern nu al samen." We herinneren ons de woorden van Michel Preud'homme na de eerste oefengalop van Club Brugge heel goed. Maar ondertussen is de wind gedraaid. 

Een (scorende) spits is meer dan broodnodig, het uitvallen van Timmy Simons bewijst dat een extra verdedigende middenvelder ook geen overbodige luxe is. 

En dat is niet alles. De voorbije twee seizoenen waren er telkens problemen in de defensie. Een tip, Michel? Haal nog een extra centrale verdediger die - indien nodig - ook Laurens De Bock kan vervangen op links.

Standard: een waslijst aan benodigdheden!

Om te beginnen: een trainer én een spelsysteem. De fans vragen de kop van Slavoljub Muslin én ook de trainer zelf heeft al enkele vraagtekens achter zijn eigen naam gezet. 

Maar wat had je dan anders verwacht? Geen spelsysteem en dramatische wedstrijden. En dan zetten we Darwin Andrade - een linksback nota bene - toch maar gewoon op de rechterflank? Nee!

KRC Genk: Peter Maes wacht nu al zo lang, meneer!

Peter Maes wacht al twee maanden op aanvallende versterking. Het is duidelijk: er moet minstens één extra scorende spits bij in de Cristal Arena. Oh, en een direct inzetbare flankaanvaller is ook altijd welkom.

KAA Gent: een kampioenenschwung

De Buffalo's zijn erin geslaagd om hun kern bijeen te houden én in de breedte te versterken. In principe zit het dus goed in de Arteveldestad. Nu de schwung nog in het spel krijgen en KAA Gent is vertrokken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties