Reactie STVV verklaart waarom het na 27 jaar lukte in de Limburgse derby

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
STVV verklaart waarom het na 27 jaar lukte in de Limburgse derby
Foto: © photonews

"Tijdens de week had ik het gevoel dat de derby weinig leefde", biechtte Yannick Ferrera na de 3-1-zege van vrijdag tegen rivaal Racing Genk op. Een verklaring waarom het voor het eerst in 27 jaar wel lukte voor STVV op het hoogste niveau?

Diederik Geypen in Sint-Truiden

"Het is een voordeel dat veel jongens niet van hier komen en niet volledig in de derbysfeer zaten", gaf aanvoerder Rob Schoofs vrijdagavond toe. "Ze spelen heel bevrijd. Dat is de reden tot ons succes."

Ik voelde derbysfeer. Of waren het mijn pijnlijke ribben?

Wist matchwinnaar Jean-Luc Dompé - goed voor een goal en een assist - dan echt niet wat er op het spel stond? "In Frankrijk zijn er ook stadions waar het chaud kan zijn, maar in deze sfeer speelde ik nog nooit", was de Franse nummer 10 onder de indruk.

Ook Edmilson Jr., Luikenaar en iets meer voeling met het Haspengouw, was zich bewust van de intensisteit. "Ik heb de derbysfeer gevoeld. Of was het de pijn aan mijn ribben", lachte de man van de openingsgoal. "De supporters hadden ons het belang van deze match genoeg ingepeperd."

Racing Genk mag ook in dat rijtje komen

En dus was ook manager en echte Truienaar Philippe Bormans gerust op de goede afloop. "Je kan moeilijk vatten dat het ons nog nooit lukte. Dat het nu wel gebeurde, is een signaal dat deze ploeg na drie seizoenen in 2e klasse stappen heeft gemaakt."

"De spelers hebben zich na 27 jaar verheven tot lokale helden. Als het een troost mag zijn: STVV is een club die topteams verslaat. Misschien mag Racing Genk ook in dat rijtje komen", besloot Bormans met de knipoog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties