Lukaku vergelijkt: "Oostende is niet het Essevee van drie jaar geleden"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Lukaku vergelijkt: "Oostende is niet het Essevee van drie jaar geleden"
Foto: © Photonews

KV Oostende voert momenteel de ranglijst van onze Jupiler Pro League aan. Het is allemaal verrassend, maar drie jaar geleden speelde Zulte Waregem tot op de laatste speeldag mee voor de titel. Al denkt Jordan Lukaku niet dat het zo'n vaart kan lopen aan de kust.

Door Cédric De Volder

Akkoord, het is nog enorm vroeg om conclusies te gaan trekken. De traditionele topclubs zoeken de tweede versnelling nog, terwijl de zomermercato één dezer dagen nog helemaal kan losbarsten. Maar KV Oostende staat daar toch maar mooi bovenaan.

"Vorig seizoen waren mijn vrienden met KAA Gent aan het lachen", vertelt Jordan Lukaku. "Ze geloofden niet dat de Buffalo's een kans maakten op de titel. En nu lachen ze allemaal met mij."

Allemaal goed en wel, maar België barstte drie jaar geleden ook in een spontane lachbui uit toen Zulte Waregem mee ging strijden voor de titel. En zonder Lucas Biglia was het misschien prijs geweest voor Essevee...

"Maar je kan ons niet vergelijken met Zulte Waregem", pikt Lukaku in. "Essevee had goud in handen. De betreurde Junior Malanda werd destijds gehaald als derde keuze op de rechtsachter, maar hij was een goudklomp."

Junior Malanda werd gehaald als derde keuze op de rechtsachter, maar hij was een goudklomp

En dat is niet alles. "Ook Thorgan Hazard is zo'n topper die je maar zelden ziet passeren. Koppel daar dan nog eens het talent van Franck Berrier en de ervaring van Mbaye Leye aan en dan weet je het wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties