Hamme stunt in opener zaalvoetbalseizoen

ARB Hamme speelde gisteren zijn eerste officiële wedstrijd in 1e nationale. En titelfavoriet Thulin werd meteen zonder punten huiswaarts gestuurd. Een knappe overwinning van bloed, zweet en tranen. Maar dan van geluk voor de Hammenaren.

De 1e footlunch was uitverkocht met 130 deelnemers, in totaal daagden zelfs bijna 300 fans op in de zaal van Hamme. En zij zagen een erg gretige thuisploeg tegen titelfavoriet Thulin.

Hun kern bestaat uit 7 Braziliaanse toppers, aangevuld met 2 Italo-Belgen en International Reda Dhabi. Maar dat weerhield Hamme er niet van om te stunten in Sporthal Meulenbroek.

Na een erg evenwichtige eerste helft gingen we rusten met 4-3. ARB Hamme stoomde vervolgens door naar een 6-3 voorsprong met de doelpunten van Mohammed El Moussaoui en Angelo De Brandt. De Henegouwers gingen met Barboza als meespelende doelman spelen.

Dat leverde op: een minuut voor tijd werd het plots 6-6. Het venijn zat echter in de staart... Op enkele seconden van het einde deed Mirko Gajanovic de Hamse sporthal ontploffen: 7-6 op aangeven van Angelo De Brandt, Mo El Moussaoui zette de kers op de taart: 8-6.