STVV in snelheid gepakt: "Alles moest via mail, maar die kwam er nooit"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
STVV in snelheid gepakt: "Alles moest via mail, maar die kwam er nooit"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoe fel STVV Yannick Ferrera ook de stap naar Standard gunt, de handelswijze waarop de Rouches de oefenmeester kwamen wegplukken zorgt voor een bittere nasmaak op Stayen. "In de communicatie zijn er fouten gebeurd", aldus manager Philippe Bormans.

STVV ontkende vorige week nog dat er contact was tussen de Rouches en Ferrera. Vele Truiense fans fronsen dan ook de wenkbrauwen nu hun coach bij de buren uit Luik zit.

"Donderdag, net voor de wedstrijd van de nationale ploeg, had ik een gesprek met Standard-CEO Bob Claes. Ook de trainerskwestie kwam toen ter sprake", lichtte Bormans dinsdag op een persconferentie toe.

Een uur later stuurde Lawarée dat er een akkoord was

"De naam Ferrera viel, maar er was niets concreets. Ik heb hen toen duidelijk gemaakt dat alles via STVV en via mail moest gebeuren. Die is er nooit gekomen", aldus Bormans.

"Toen er tijdens het weekend geen bericht volgde, heb ik maandag zelf contact opgenomen. Bob Claes liet me weten dat hij in het buitenland zat. Een uur later stuurde Axel Lawarée dat er een akkoord was met de zaakwaarnemer van Ferrera."

"We wisten dat Ferrera veel ambitie had en we zijn een club die kansen geeft aan jonge mensen. Dan weet je dat die STVV ooit ontgroeien. Maar in de communicatie zijn fouten gemaakt", besluit Bormans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties