Genk-voorzitter heeft één simpele verklaring: "Door Mboyo zijn we geen topclub"

Genk-voorzitter heeft één simpele verklaring: "Door Mboyo zijn we geen topclub"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Het mislukken van Ilombé Mboyo bij Racing Genk ligt nog altijd zwaar op de maag. Zeker bij voorzitter Herbert Houben, die zo graag weer wil meestrijden voor de landstitel. Dat het niet wil lukken, wijt hij ook aan die transfer.

"Het is ook een groot deel van de verklaring waarom het bij ons zo misgelopen is", zegt hij in HLN. "Men denkt soms dat wij in de zomer van 2013 verkeerd gebudgetteerd hebben en dat we ten onrechte op Europees voetbal gerekend hebben. Ik zeg u: verplaats u eens naar die periode."

"Genk had voor het vijfde seizoen op rij een Europees ticket gehaald, de beker gewonnen, we hadden overwinterd in Europa en deden tot de voorlaatste speeldag mee voor de titel. We hielden de ploeg grotendeels samen en we kochten de beste spits van België. Daar was de pers het toch ook over eens?"

"Had die dure transfer gebracht wat iedereen er van verwachtte, waren we een stabiele club geweest. We hadden ons kunnen nestelen in de echte top - tussen de traditionele drie - maar dat is niet gelukt. En de grootste verklaring is het mislukken van Mboyo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties