Reactie Westerlo toont mentale weerbaarheid: "We hadden zelfs kunnen winnen"

Westerlo toont mentale weerbaarheid: "We hadden zelfs kunnen winnen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo leek ook op Mechelen een vogel voor de kat na een eerste helft waarin ze niets klaarmaakten. In de tweede helft leek er echter een ander elftal op het plein te staan. Eentje dat wel wou vechten voor iedere bal.

Johan Walckiers in Mechelen

Wat niet lukte tegen Anderlecht, lukte wel tegen KVM: een vuist maken. Het verschil tussen eerste en tweede helft was dan ook opmerkelijk. "Anderlecht was een complete off day", verklaart Jens Cools. "Nu kunnen we twee keer veerkracht tonen. Bij de 1-1 doen we dat al, maar die 2-1 valt veel te snel. Chapeau voor de ploeg om dat nog recht te zetten."

Aanvaller Frédéric Gounongbe ging zelfs nog een stapje verder. "Ik ga hier ontgoocheld weg. We hadden gezien de tweede helft zelfs kunnen winnen. Met alle respect, maar we hebben Malinwa de tweede helft niet gezien."

Te veel slordigheden

Kenneth Schuermans was dan weer blij dat de verdediging zich herpakte na een desastreuze vertoning in de eerste periode, zonder leider Filip Daems. "Er zaten veel te veel slordigheden in ons spel. Zij onderschepten bij het uitvoetballen en wij stonden uit positie. De tweede helft hebben we dat rechtgezet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties