De sterktes en zwaktes van Lyon: "Een beetje vergelijkbaar met die van Gent"

De sterktes en zwaktes van Lyon: "Een beetje vergelijkbaar met die van Gent"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgenavond begint Gent eraan in de Champions League tegen Lyon, hoog tijd om eens ons licht op te steken bij het Franse journaille omtrent de sterke en zwakke punten van de eerste tegenstander. We spraken met journalist Gilles Durand.

Sander De Graeve in Gent

Sterktes

Lyon is al enkele jaren niet meer de grootmacht van weleer, maar alles wijst erop dat het team terugkomt. "Vooral de transfer van Mathieu Valbuena moet het team een boost geven. Zijn integratie verloopt goed, dat is zeker één van de weinige positieve punten."

"Ze hebben niet hetzelfde statuut als vorig jaar. Ze zijn favoriet voor de plaats ná PSG dit seizoen. Ze hebben heel wat jonge spelers met heel wat potentieel die allemaal een stevig contract kregen. Nu wordt er dus ook al wat meer van verwacht."

Ze hebben het lastig wanneer een team zich ingraaft

Zwaktes

Gent heeft zelf twee geblesseerden (Gershon en Johansson, nvdr.), maar Lyon lijkt er minder goed vanaf te komen."Het ergste voor Lyon is dat ze Nabil Fekir verloren hebben. Hij was echt dé sterkste speler van het elftal", aldus Durand.

Verder horen we enkele zaken die ons spontaan aan het team van Vanhaezebrouck doen denken. "Ze hebben het heel moeilijk om de goeie prestaties van vorig seizoen te bevestigen. Het lastigste hebben ze het wanneer ploegen zich komen ingraven tegen Lyon."

"Ze vinden de oplossingen in die wedstrijden maar niet en spelen een pak beter buitenshuis. Verder heeft de topschutter van vorig jaar, Alexandre Lacazette (foto), nog niet gescoord." In Gent hopen ze alvast dat hij dat morgen ook niet doet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties