Reactie Maes begrijpt het niet: "Zo maak je geen aanspraak op punten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Maes begrijpt het niet: "Zo maak je geen aanspraak op punten"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk maakte vanavond helemaal niets klaar op het veld van KV Kortrijk. De nederlaag was dan ook een logisch gevolg. "We zijn stelselmatig uit de wedstrijd gevoetbald", is Peter Maes hard voor zijn spelersgroep.

Cédric De Volder in Kortrijk

"KV Kortrijk is een enorm moeilijke en vervelende ploeg om tegen te voetballen." Het waren de woorden van Peter Maes voor aanvang van de partij. En jawel, hij heeft gelijk gekregen.

"Het was nochtans ons plan om hoog druk te zetten", geeft Maes zijn analyse van de wedstrijd. "Op die manier zou KV Kortrijk de lange bal moeten hanteren en daarvoor hebben wij de ideale verdedigers lopen."

Er was geen team, geen creativiteit, niets

Peter Maes

Toch zijn Maes zijn plannetje amper uitgevoerd worden. "We zijn stelselmatig uit de wedstrijd gevoetbald. Meer zelfs: we vonden nooit de vrije man. Zo kan je geen aanspraak maken op punten. Er is was geen team, geen creativiteit, niets."

Op verplaatsing lukt het niet

Het valt toch op: er ligt een hemelsgroot verschil tussen KRC Genk in de eigen Cristal Arena en de Limburgers buitenshuis. "We komen precies het veld op met het gevoel dat we op verplaatsing niet kunnen winnen. En dat moet eruit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties