Wilmots doet ons dan toch hopen: "De backs mogen wél mee aanvallen"

Wilmots doet ons dan toch hopen: "De backs mogen wél mee aanvallen"
Foto: © photonews

Jordan Lukaku en Thomas Meunier spelen vandaag op de backs tegen Andorra. Door een resem geblesseerden krijgen ze hun kans. Gisteren leek het nog dat ze niet te aanvallend zouden mogen spelen, maar vandaag geeft Wilmots al iets anders aan.

"Wat ze bij hun ploeg doen, dat interesseert me niet. Hier moeten we ze afremmen: ze moeten in positie blijven staan", aldus Wilmots over zijn backs op zijn laatste persconferentie in België.

Lukaku en Meunier zijn nochtans erg belangrijk bij respectievelijk Oostende en Club Brugge, omdat ze ook aanvallend heel wat bijbrengen. De rushes van Lukaku zijn gevreesd, de voorzetten van Meunier vaak succulent. 

Ook Witsel of Nainggolan moet meegaan -

En ondertussen lijkt de kritiek vanuit België de bondscoach te hebben overtuigd. Vlak voor de match gaf hij op één aan dat zijn backs wél moeten aanvallen: "Zeker een van de twee moet telkens de diepte zoeken."

"Ik heb aan mijn team gevraagd om geduld te hebben, maar ook tempo te spelen. In twee-drie tijden, snel, met opkomende backs en veel wisselen van plaats op de flanken. Ook van het duo Witsel of Nainggolan moet er altijd eentje meegaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties