Alderweireld heeft een plan klaar om zijn positie niet zomaar aan Meunier en co af te staan

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 33 reacties
Alderweireld heeft een plan klaar om zijn positie niet zomaar aan Meunier en co af te staan
Foto: © photonews

Door de blessure van Vincent Kompany vormde Toby Alderweireld tegen Andorra een centraal duo met Jan Vertonghen. Een vertrouwde samenwerking die hij kent van bij Tottenham. Desalniettemin beseft de Antwerpenaar dat hij bij de Rode Duivels best zijn troeven op de back uitspeelt.

Diederik Geypen in Brussel

Bondscoach Marc Wilmots twijfelde of Alderweireld, door zijn centrumpositie bij de Spurs, fysiek wel in staat zou zijn om twee duels in vier dagen op de rechtsachter af te werken.

Een vraag waar Mega Toby zondagavond zelf het antwoord op gaf. "Tot vorig jaar (toen Alderweireld voor Southampton uitkwam, nvdr.) kreeg de coach gelijk met die gedachte. Bij Tottenham leveren we echter fysiek veel zwaarder werk. Volgens de statistieken zijn we het PL-team dat het meeste loopt."

Het is een idee om richting het EK wat vaker te lopen

Eens Vincent Kompany en Jason Denayer terugkeren, beseft Alderweireld dat zijn toekomst op de rechtsachter ligt. "In de toekomst acht ik mij nog steeds in staat om twee wedstrijden in enkele dagen op de back te spelen."

"Ik heb er met de coach al over gesproken. Het is misschien een idee om in de voorbereiding op het EK wat vaker te lopen om aan de fysieke intensiteit gewoon te raken."

Wie wil jij op de rechtsachter zien tegen Israël?

39%
50%
11%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties