Hasi onthoudt positieve: "We hebben 31 kansen gecreëerd"

Hasi onthoudt positieve: "We hebben 31 kansen gecreëerd"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Tien dagen had Besnik Hasi om zijn spelers - diegene die niet naar hun nationale ploeg moesten tenminste - mentaal op te lappen na de klap tegen KV Mechelen. En dat deed hij door vooral het positieve te benadrukken.

Hasi weet waar de werkpunten liggen, die zijn trouwens algemeen bekend. Het gebrek aan scorend vermogen is daarbij het belangrijkste. "We werken daar elke week aan. We hebben de laatste 3-4 matchen ook niet slecht gespeeld, behalve die eerste helft tegen Qarabag", aldus Hasi. 

Maar Hasi koos ervoor de positieve punten aan te halen. "We hebben de laatste week veel geanalyseerd. We hebben de laatste drie matchen 31 kansen gecreëerd, die drie penalty's zelfs niet meegeteld. Dat moeten we onthouden. Eens die worden afgewerkt, zal het enkel crescendo gaan. Op training hebben we ook enkele oefeningen gedaan om het vertrouwen op te krikken."

Een ander werkpunt zijn die vervloekte strafschoppen. "We hebben er niet speciaal op getraind, maar de jongens die willen trappen trainen daar zelf elke week op. De ene zegt dat je erop kan trainen, de andere dan weer van niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties