Officieel: Essevee heeft beet bij reeksgenoot en zet ambities richting promotie kracht bij

Officieel: Essevee heeft beet bij reeksgenoot en zet ambities richting promotie kracht bij
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem heeft zijn nieuwe coach beet. Het was nog wachten op een officiële aankondiging, maar ondertussen is alles in kannen en kruiken en is de bevestiging ook vanuit Essevee zelf gekomen.

Zulte Waregem greep afgelopen seizoen uiteindelijk naast promotie. Het verloor in de halve finales van de Promotion Play-off van Lommel SK en moet zo nog een jaartje langer kamperen in de Challenger Pro League.

Vincent Euvrard verliet even terug tweedeklasser Essevee voor een nieuw avontuur bij Dender. En dus moesten die op zoek naar een vervanger met oog op de toekomst. En daarbij vielen de voorbije dagen heel wat verschillende namen.

Uiteindelijk kwam de club met een verrassing. Uiteindelijk werd namelijk gekozen voor Sven Vandenbroeck, dit seizoen sinds februari aan de slag bij Lierse Kempenzonen. Het duurde langer dan aanvankelijk verwacht, maar ondertussen is de deal officieel.

Ook Vandenbroeck krijgt de opdracht om in één seizoen tijd naar de Jupiler Pro League te promoveren. Lierse Kempenzonen en Zulte Waregem vonden een akkoord en de coach werd ondertussen voorgesteld op de webstek.

"Sven beantwoordt aan onze verwachtingen van een moderne, tactisch ervaren en communicatief sterke hoofdcoach die het Belgische voetbal kent. Hij boekte eerder al soliede resultaten met jonge spelers en weet een samenhorigheidsgevoel te creëren binnen een team", klinkt het bij Essevee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties