Daarom is Okaka nu al de nieuwe Gouden Stier

Daarom is Okaka nu al de nieuwe Gouden Stier
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De topper tussen Anderlecht en Club Brugge heeft alvast een nieuwe topschutter opgeleverd. Stefano Okaka maakte snel in de wedstrijd de 1-0 en prikte zo zijn zevende tegen de touwen. Evenveel als Cyriac, maar toch is hij de nieuwe Gouden Stier. Waarom? We leggen het even uit.

Zowel Cyriac als Okaka scoorden dit seizoen al zeven doelpunten. En dus is het even kijken naar de reglementen om te bepalen wie de topschutter van dienst is die met de Gouden Stier mag lopen.

Cyriac scoorde al vier keer buitenshuis (een hattrick in Waasland-Beveren en eentje in Moeskroen), maar dat deed ook Okaka (2 in Zulte Waregem, 1 in Charleroi en 1 in Westerlo).

523/7 = 74,5 

En dus komen we uit bij de speelminuten. Cyriac speelde al 890 minuten dit seizoen, Okaka zat voor de wedstrijd tegen Club Brugge op amper 433. Hoger dan 523 minuten kan hij dus niet uitkomen. Een doelpunt per 75 minuten ook, straf!

Voor de volledigheid: als Tuur Dierckx, Abdoulay Diaby of Anthony Knockaert in de loop van de dag nog een hattrick zouden maken, kunnen ook zij nog het speciale shirt claimen. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties