Analyse Een loden last op de schouders na een avond van 'net niet'

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
Een loden last op de schouders na een avond van 'net niet'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OHL speelde tegen Waasland-Beveren misschien zijn beste eerste helft van het seizoen. Toen elf corners in 45 minuten echter geen resultaat opleverden, kregen de Leuvenaars snel in de gaten dat het een avond van 'net niet' zou worden.

Door Diederik Geypen

De promovendus ging zaterdag met 0-2 de boot in, een absoluut te vermijden uitslag. Een loodzwaar slot van de heenronde en een al even moeilijk begin van de terugronde, maken dat OHL de vijf volgende matchen tegenover Club, Gent, Oostende, Genk en Anderlecht staat.

Murphy's Law aan Den Dreef

Twaalf punten na evenveel speeldagen, dan heb je het als nieuwkomer lang niet slecht gedaan. Het gekke verloop van onze competitie maakt echter dat je met dit behoorlijk puntentotaal toch in de degradatiezone bengelt.

En dan is er nog het Leuvense blessurespook. Aanvallers Jovan Kostovski en Kim Ojo die met een identieke maar in voetbalmiddens ongewoon schouderletsel (lees meer) voor maanden aan de kant staan. Dat heet Murphy's Law aan Den Dreef.

Met veertien gemaakte goals en pas de derde match waarin de troepen van Mathijssen niet tot scoren kwamen, is van een scoringsprobleem lang geen sprake. En toch kan de afwezigheid van die echte goalgetter OHL danig in de problemen brengen.

Topscorer zonder goals

Net hierin schuilt het verschil met pakweg Zinho Gano of Frédéric Gounongbe (allebei al goed voor vier goals). Romero Regales, met twintig rozen vorig seizoen topschutter in de Proximus League, zoekt na acht optredens nog steeds naar zijn eerste competitietreffer.

Negen duels resten ons nog tot de wintermercato. Negen kansen voor de beer uit Curaçao om de ban te breken. Tot de jaarwisseling rust de druk van de Leuvense aanval - symbolischer kan haast niet - op zijn schouders...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties