Samuel Bastien, op de goeie weg bij degradatieklant Avellino

Samuel Bastien, op de goeie weg bij degradatieklant Avellino
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elke week kunnen we de prestaties van de Rode Duivels in het buitenland of Belgen met naam en faam volgen in de media. Elke week willen wij u iemand vinden in de lagere reeksen, een jongen die knokt om er te geraken. Deze week: Samuel Bastien.

Samuel Bastien verhuisde in 2012 van de jeugdopleiding van Standard naar die van Anderlecht. De toen 15-jarige middenvelder maakte een frêle indruk op zijn eerste coaches daar, maar die mening werd al snel bijgestuurd. De jongen bleek een echte pitbull.

Twee jaar later krijgt hij een contract voor drie jaar voorgeschoteld. Bastien kreeg vorig seizoen zelfs kansen bij de A-ploeg. In de Beker van België kreeg hij een invalbeurt tegen Racing Mechelen (4-1) en mocht hij in de competitie een volledige helft spelen tegen Moeskroen (4-2 verlies).

Invalbeurten maar ook titularisplaatsen

Maar Anderlecht zag ook dat het zijn jonge middenvelder te weinig speeltijd kon geven en bij het begin van dit seizoen werd hij verhuurd aan Avellino, een club uit de Italiaanse Serie B.

Daar mocht hij al snel eens invallen en kreeg hij zelfs een basisplaats alvorens terug naar de bank te moeten verhuizen. Maar op 16 oktober kreeg hij opeens terug 25 minuten en hij scoorde punten voor zichzelf en voor zijn ploeg. In de slotfase scoorde hij de gelijkmaker tegen Brescia (3-3). 

Aanvallende middenvelder?

Afgelopen weekend kreeg hij weer een basisplaats tegen Spezia Calcio (1-1), maar werd vervangen door Benjamin Mokulu, eveneens een oude bekende. Vanavond speelt hij tegen Ascoli, een kans om uit de rode zone van het klassement te geraken.

Opvallend ook: Bastien wordt bij Avellino uitgespeeld als aanvallende middenvelder, terwijl hij bij Anderlecht als verdedigende of centrale middenvelder gezien werd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties