Deze jongen is quasi onmisbaar geworden bij Anderlecht

Deze jongen is quasi onmisbaar geworden bij Anderlecht
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leander Dendoncker die op de bank zat, het lijkt al héél lang geleden, maar het was zo begin dit seizoen. Ondertussen is het echter al zo dat Besnik Hasi en zijn staf met de handen in het haar zitten als hij eens een weekje ziek is.

Dendoncker kampte de voorbije week met griep, maar keerde vandaag terug op het oefencomplex. "Als hij de trainingen vandaag en morgen goed doorstaat, wordt hij weer in het elftal verwacht ter vervanging van Steven Defour. Niet dat hij er niet bij was geweest moest Defour gewoon kunnen spelen hebben.

Sinds hij terug op het middenveld staat, is Dendoncker van onschatbare waarde gebleken voor Anderlecht. "Hij is de enige pure 'zes' ook", knikte Hasi. "Van nature uit is hij voor die positie gemaakt. We hebben hem nodig om de gaten dicht te houden."

Van mij moeten ze daar niet blijven staan, als hun plaats wordt ingenomen

Besnik Hasi

Hasi probeerde het met Defour als verdedigende mid, maar wij vinden dat hij dan van zijn kwaliteiten verliest. "Bwa, Steven speelt daar ook graag en hij komt ook nog voor de goal. Van mij moeten ze daar niet blijven staan, als hun plaats wordt ingenomen. Alle posities moeten bezet blijven."

Dendoncker werd ook eventjes achterin geposteerd, maar die optie is nu enkel nog voor hoogste nood. Als iedereen er terug staat, zullen ofwel Tielemans ofwel Gillet voor hem moeten wijken. Onmisbaar dus...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties