Vanhaezebrouck voor Gent-Valencia: "Het is tijd om de volgende stap te zetten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 6 reacties
Vanhaezebrouck voor Gent-Valencia: "Het is tijd om de volgende stap te zetten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het mag duidelijk zijn, AA Gent trekt morgenavond op puntenjacht in de Ghelamco Arena tegen Valencia. De vorige drie confrontaties in de Champions League kreeg Gent lof, maar haalde het amper punten. Dat moet gaan veranderen.

"Het is altijd het moment om punten te halen", aldus Hein Vanhaezebrouck. "We hebben dat al drie keer geprobeerd, maar dat is door verschillende oorzaken niet helemaal gelukt." Gent kreeg wel steevast lof over het spel.

"Je kan wel lof krijgen voor de manier van voetballen, maar je moet dat kunnen omzetten in punten. Dat is de volgende stap. Kijk, vorig jaar speelden we tegen Genk, Standard en Club ook goed, maar haalden we geen punten. Daarna hebben we de knop omgedraaid."

We moeten zowel offensief als defensief efficiënter worden

-Hein Vanhaezebrouck

"Toen gingen we tegen iedereen resultaten boeken. Ik hoop dat we dat op een hoger niveau ook kunnen." Hein weet wat zijn team moet doen om daarin te slagen. "Wij moeten groeien en efficiënter worden. Het is niet voldoende om te controleren, we moeten efficiënter zijn, zowel offensief als defensief."

Gent slikt te makkelijk goals en scoort te moeilijk. "We moeten een aantal doelpunten die we in de vorige drie wedstrijden slikten zien te vermijden. In de aanval moeten we betere beslissingen nemen, de kansen afwerken, maar ook meer kansen gaan creëren."

Bekijk hieronder de persconferentie van Vanhaezebrouck. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties