Op deze broze man rust de volgende weken de hoop van Anderlecht

Op deze broze man rust de volgende weken de hoop van Anderlecht
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft problemen. Niet enkel voor donderdag, maar voor de komende weken. Het uitvallen van Ivan Obradovic is een ramp, de onbeschikbaarheid van Dennis Praet zorgt misschien wel nog voor meer problemen.

Als Defour het hart is, is Praet de hersenen van Anderlecht. De man die het verschil maakt niet enkel met zijn passes, maar ook met zijn inzet. Anderlecht verliest een groot deel van zijn mogelijkheden nu de Gouden Schoen - die dat niveau ook weer benaderde - een paar weken aan de kant staat.

Vier opties

En dus moet Hasi op zoek naar alternatieven. Op links heeft hij er wel een paar, maar Acheampong zal hij al als linksback moeten gebruiken. Blijven over: Ibrahima Conte, Andy Kawaya, Dodi Lukebakio en Matias Suarez.

Die eerste rendeert blijkbaar beter centraal, Kawaya is op de weg terug na een vormdip en Lukebakio komt pas piepen. Dus moet Hasi straks voor zijn creativiteit waarschijnlijk rekenen op de broze Matias Suarez. 

Niet te veel nadenken

De Argentijn is al heel het seizoen op zoek naar zijn beste vorm, maar nu wordt er op hem gerekend. De knie is in orde, enkel in het hoofd moet het beteren. Suarez legt zichzelf te veel druk op en vergeet hoe hij ooit de Gouden Schoen won: door fluks en dartel - zonder al te veel nadenken - spelers in de wind zette.

Hij gaf zelf toe dat hij te veel nadenkt momenteel en zijn coach vertelde hem al dat hij zich gewoon moet amuseren op het veld. Als hij daartoe in staat is, zien wij straks de beste Suarez terug.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties