Welke linkerflank voor Anderlecht op White Hart Lane?

Florian Holsbeek
Caroline Tonnelier en Florian Holsbeek
| 10 reacties
Welke linkerflank voor Anderlecht op White Hart Lane?
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Brute pech voor Anderlecht afgelopen weekend. Hasi zag zowel Praet als Obradovic uitvallen, en dat voor enkele weken. Welke alternatieven heeft de coach?

Anderlecht staat alweer voor een zware week. Donderdag naar White Hart Lane bij de Belgen van Tottenham en zondag op bezoek bij Standard. Die twee wedstrijden, en enkele andere nadien, zullen afgewerkt worden zonder Praet en Obradovic. Wat nu, Besnik Hasi?  

Linksback lijkt beslist

Op de linksachter zijn er verschillende opties, zoals Deschacht, N'Sakala en Acheampong. Die laatste lijkt de voorkeur te krijgen. Na de wedstrijd tegen Moeskroen verklaarde Hasi immers: "Ja, ik zou durven met Acheampong op de linksback spelen tegen Tottenham." Dat lijkt dus al beslist. 

Wat op het middenveld? 

Tegen Les Hurlus bracht Hasi Conté in de ploeg, maar dat pakte verkeerd uit. Ezekiel naar links schuiven en van een 4-4-2 naar een 4-2-3-1 switchen was een volgende optie. Een tactische wijziging dus, die ook zou kunnen betekenen dat Suarez terug op links komt te spelen.

De linkermiddenvelders zijn niet al te talrijk in de selectie, en het zijn vooral beloften. Andy Kawaya slaagt er niet in echt door te breken en Lukebakio speelt normaal op rechts. Al speelde hij bij de beloften ook al op links.

Tielemans is nog een andere optie, zoals in het begin van het seizoen. Tegen donderdag moet Hasi de knoop doorhakken...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties