Problemen bij Standard: ‘De Rouches’ doen hun naam (jammer genoeg) alle eer aan op financieel gebied

Timothy Collard
Timothy Collard
| 21 reacties
Problemen bij Standard: ‘De Rouches’ doen hun naam (jammer genoeg) alle eer aan op financieel gebied
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Op sportief vlak gaat het Standard al niet bepaald voor de wind, maar ook op financieel vlak loopt het niet voor de Luikse club. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Volgens de jaarrekening van vorig seizoen leed Standard maar liefst 7,4 miljoen euro verlies… Zorgwekkende cijfers.

  • 7,4 miljoen euro verlies
  • Eigen vermogen zakte van 28 naar 10,3 miljoen
  • Schulden gingen omhoog van 13,2 naar 20,6 miljoen
     

Uit de cijfers van de Nationale Bank blijkt dat Standard in het seizoen 2014-2015 7,4 miljoen euro verlies maakte. Bovendien zakte ook het eigen vermogen zienderogen. Dat ging van 28 naar 10,3 miljoen.

Duchatelet

Dat laatste is echter geen verrassing voor de clubleiding van de Rouches. Om de overnameprijs te drukken, kwam huidig voorzitter Bruno Venanzi met zijn voorganger Roland Duchatelet tot een vergelijk om hem de volgende vijf jaar nog 10 miljoen uit de clubkas te betalen.

Maar toch: jammer genoeg doen de Rouches hun naam alle eer aan op financieel vlak. De schulden stegen van 13,2 naar 20,6 miljoen.

Er breken betere tijden aan

Ondanks alle negatieve cijfers, lijken er betere tijden aan te breken voor Standard. Venanzi snoeide al stevig in de spelerskern en verlaagde de loonmassa zo van 25 naar 20 miljoen. Voorts incasseerde Standard nog 6 miljoen van Marseille in verband met de transfer van Michy Batshuayi.

Tot slot stroomt er binnenkort ook nog wat geld binnen voor de transfer van Paul-José Mpoku. Chievo Verona lichtte de optie in de huurovereenkomst, waardoor het 3,7 miljoen euro moet overmaken op de bankrekening van Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties