Niet Okaka, niet Cyriac... Jérémy Perbet wordt straks weer topschutter in de Jupiler Pro League

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Niet Okaka, niet Cyriac... Jérémy Perbet wordt straks weer topschutter in de Jupiler Pro League
Foto: © photonews

Jérémy Perbet keerde afgelopen zomer terug naar de Jupiler Pro League, de competitie waar hij in het verleden reeds meer dan één keer succesvol was. Inmiddels zit de goaltjesdief aan zeven doelpunten. Wij hebben één vraag: wie gaat deze man van een nieuwe topschutterstitel houden?

Sinds zijn komst naar Charleroi, de club waar het destijds voor hem allemaal begon, verscheen Perbet inmiddels negen keer aan de aftrap. De spits had al een belangrijk aandeel in de heropleving van de club. Hij scoorde 7 goals. Dat wil zeggen dat Perbet de netten iedere 113 minuten bol zet. Niet mis.

Meer ervaring dan Cyriac, meer killer dan Okaka

Je kan het onverklaarbaar noemen, maar Perbet beschikt gewoon over de gave om doelpunten te scoren. Bij welke club ook. Het is dan ook nu al duidelijk: zonder ongelukken doet deze man mee om zich voor de tweede keer in zijn carrière tot topschutter in de Jupiler Pro League te kronen.

Perbet heeft een streepje voor op al zijn directe concurrenten. Hij heeft meer ervaring dan Cyriac, is zekerder van zijn plaats dan Diaby en beschikt meer over een neus voor doelpunten dan Leye en Okaka. Die vier spitsen lijken tot nu toe de grootste uitdagers van Perbet te zijn.

(Nog) niet de efficiëntste

Statistisch gezien is Perbet (voorlopig) nog niet de beste. Zo scoort Cyriac een doelpunt om de 106 minuten, terwijl Diaby zelfs iedere 97 minuten weet te prikken. Maar Michel Preud’homme kennende, zal de coach van Club Brugge blijven roteren.

En dat wil zeggen dat Diaby minder kansen dan Perbet en co zal hebben om echt héél erg vaak te scoren. Het seizoen is nog lang, maar wij kijken er alvast naar uit wie er op het einde van het seizoen met de titel én trofee van Gouden Stier aan de haal gaat.

Naam

Aantal goals

1 goal iedere … minuten

Gohi Bi Cyriac

10

106

Mbaye Leye

8

139

Abdoulay Diaby

8

97

Jérémy Perbet

7

113

Stefano Okaka

7

121

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties