Wilmots heeft het licht gezien: "Batshuayi verloor geen enkele keer de bal, dat wilde ik zien!"

Wilmots heeft het licht gezien: "Batshuayi verloor geen enkele keer de bal, dat wilde ik zien!"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Michy Batshuayi lijkt eindelijk helemaal deel uit te maken van de selectie van Marc Wilmots. De bondscoach is niet van plan om vier spitsen mee te pakken naar het EK, maar de spits van Marseille maakte indruk. Ook de bondscoach sprak zijn lof uit. "Geteld hoeveel keer hij de bal verloor? Nul!"

Batshuayi maakte een opvallende invalbeurt tegen Italië, waarbij hij aan de basis lag van het tweede doelpunt en zelf de 3-1 maakte. Maar Marc Wilmots was vooral bezig met een andere statistiek van de spits van L'OM.

"Ik heb met hem voor de match een gesprek gehad over wat ik wel en niet goed vond aan zijn spel. Bij Marseille heeft hij eens acht keer balverlies geleden op een match. Dat is veel te veel. Weet je hoeveel keer hij op dat halfuur nu de bal verloor? Geen enkele keer!"

"Of ik er rekening mee zal houden naar de EK-selectie toe? Natuurlijk, maar we zijn nog maanden van het EK. Nu wil ik vijf sterke spitsen maken, daarna zal ik moeten beslissen", gaf de bondscoach aan.

"Maar er kunnen blessures komen, we moeten dus nu nog niet spreken over wie al dan niet meenemen. Maar vijf spitsen is te veel en vier ook, dus er zullen knopen moeten worden doorgehakt."

Iemand die enkel aan scoren denkt, daar kan ik niets mee -

Marc Wilmots

En dus rest de vraag: maakt Michy Batshuayi kans om er bij te zijn? Op basis van zijn statistieken (2 goals in 41 minuten voor de Rode Duivels, topschutter in de Ligue 1) zeker wel. "Maar ik wil meer dan een goalgetter. Iemand die enkel aan scoren denkt, daar kan ik niets mee.

"Dus het was positief dat hij wilde werken, in de diepte wilde lopen en ook meespeelde. Hij heeft het heel goed gedaan en hij straalt vertrouwen uit hier op de trainingen. Bovendien heeft hij - net als Mertens of Mirallas - de capaciteiten om meteen goed in te kunnen vallen. Dat is een pluspunt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties