Daarom haalde de KBVB de grote middelen boven op training in Neerpede

Daarom haalde de KBVB de grote middelen boven op training in Neerpede
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat het Koning Boudewijnstadion zowel de dag voor de match als op de matchdag tegen Spanje zelf zwaar zal beveiligd worden? Dat stond al eventjes buiten kijf. Maar: ook tijdens de training van zondagnamiddag was er verscherpte politiecontrole. En dat had een duidelijke reden.

"We proberen onze focus nu natuurlijk te richten op het voetbal zelf, maar het drama in Parijs is nog overal te voelen in de groep", gaf Toby Alderweireld aan na de training op Neerpede.

"Er was duidelijk meer security aanwezig, je voelt het overal. Je kan dan wel proberen de focus te verleggen, maar relativeren kunnen we het niet. Daarvoor zijn de zaken die gebeurd zijn gewoon te erg."

Ik begrijp het dat ze ons controleren

De aanwezigheid van extra security, politiemensen en meer stewards: het was merkelijk voelbaar in Neerpede. Zakken werden gecontroleerd, jassen bekeken. Alles om de veilgheid van de Rode Duivels én de fans te garanderen.

Want tussen de 1500 en 2000 mensen op een training op elkaar gepakt, dat is een potentieel risico. "Ik begrijp zeker dat ze ons controleren", klonk het bij diverse fans die we erover aanspraken. "We moeten geen paniekzaaien, maar veiligheid toch voor alles."

En dat was net waarom de KBVB alles op alles zette in Neerpede: om de fans gerust te stellen. Kosten noch moeite werden daarbij gespaard: extra stewards, een externe securityfirma en flink wat politie - alles samen in mansterkte toch 35-40 man. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties