Ferreira-Carrasco: "Daar wil ik mee uitpakken"

Ferreira-Carrasco: "Daar wil ik mee uitpakken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tegen Italië toonde Yannick Ferreira-Carrasco zich een extra optie voor Marc Wilmots op de flanken. "Ik was wel tevreden over mijn match", knikte de speler van Atlético Madrid. En tegen Spanje wil hij zo mogelijk nog liever winnen.

Want Ferreira-Carrasco wil het graag achteraf gaan zeggen bij Atlético Madrid: "Daar wil je mee uitpakken natuurlijk, dat je hebt gewonnen van Spanje. Dus dat is zeker een doel", knikt de sympathieke winger.

"Maar het is niet enkel voor mij een speciale wedstrijd, denk ik. Want Spanje is natuurlijk gewoon een wereldploeg. Ze staan ook hoog op de wereldranglijst en zijn regerend Europees kampioen met een reden."

Het gaat de winger van de Rode Duivels overigens voor de wind bij Atlético: "Ik wilde na de winterstop graag in de ploeg staan, maar ik zit voor op schema bij Atletico. Simeone vraagt natuurlijk veel van iedereen, ook op verdedigend gebied. Maar ik denk dat ik me wel goed heb aangepast aan het systeem."

Zit voor op schema bij Atlético Madrid -

Yannick Ferreira-Carrasco

Met zijn prestatie tegen Italië heeft Ferreira-Carrasco alvast een ferme sollicitatie richting EK getoond. "De anderen zullen nu moeten opstaan", gaf Wilmots al een prikje richting Januzaj, Bakkali en Origi.

"Ach", repliceerde Carrasco. "Natuurlijk wil ik graag mijn plekje bij de 23 hebben op het EK, maar op elke plaats is er veel concurrentie. Ik kan op links en op rechts spelen, maar dat kan iedereen die bij de nationale ploeg zit. Er is veel concurrentie op elke positie, maar dat maakt ons enkel beter."

Moet Carrasco mee naar het EK?

90%
10%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties