Oude bekende wil graag terug naar België: "Vanden Borre kreeg nieuwe kans, waarom ik dan niet?"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 17 reacties
Oude bekende wil graag terug naar België: "Vanden Borre kreeg nieuwe kans, waarom ik dan niet?"
Foto: © photonews

Glenn Verbauwhede (30) is na een periode bij het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns opnieuw een vrije speler. De voormalige doelman van Club Brugge, KVC Westerlo en KV Kortrijk is gemotiveerd en op zoek naar een nieuwe club. Bij voorkeur in de Jupiler Pro League.

Verbauwhede en Mamelodi besloten in onderling overleg om uit elkaar te gaan. De doelman had er geen uitzicht op speelminuten en wil dan ook graag een nieuwe uitdaging aangaan.

“Ik ben vrij en fit. Ik kan in januari dan ook meteen aan de slag bij een geïnteresseerde club. Het enige waar ik op dit moment nood aan heb, is een beetje wedstrijdritme opdoen”, zegt Verbauwhede in een gesprek met Voetbalkrant.com.

En op financieel vlak?

Hoewel er momenteel nog geen contacten zijn, hoopt Verbauwhede op een club uit de Belgische hoogste klasse. Clubs die vrezen dat ze hem niet kunnen betalen, drukt de goalie meteen iets op het hart. "Daar hoeven geïnteresseerde ploegen niet bang voor te zijn. Bovendien weten die ploegen ook voor wat ik sta. Ze kennen mijn kwaliteiten."

Het is inmiddels al meer dan drie jaar geleden dat Verbauwhede nog onder de lat stond bij een Belgische club, Westerlo. "Maar als spelers als Anthony Vanden Borre een tweede of derde kans krijgen, waarom kan ik dan geen nieuwe kans krijgen?", vraagt de doelman zich tot slot nog af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties