Wanneer speelt Harbaoui voor Lokeren? Dit zijn de mogelijke scenario's!

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Wanneer speelt Harbaoui voor Lokeren? Dit zijn de mogelijke scenario's!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagavond was er nog steeds geen spoor van Hamdi Harbaoui op het wedstrijdblad van Sporting Lokeren. De zaak rond de speelgerechtigdheid van de spits blijft maar aanslepen, maar hoe zit de vork nu eigenlijk in de steel?

Bestcasescenario:

Qatarese voetbalbond reageert vóór dinsdag 8 december en legt zich neer bij beslissing FIFA: Harbaoui speelgerechtigd.

Worstcasescenario:

Qatarese voetbalbond tekent beroep aan of laat niets van zich horen: Harbaoui is ten vroegste speelgerechtigd vanaf 16 december.

De uitleg:

De FIFA zette inmiddels het licht op groen voor Harbaoui en Lokeren, maar op dit moment ligt de Qatarese bond nog dwars. Zij kregen 7 dagen de tijd om beroep aan te tekenen: tot en met morgen (dinsdag 8 december). Afwachten voor Lokeren dus.

Wellicht tekenen de Qatarezen geen beroep aan, maar… Dan vloeit die eerste periode van 7 dagen over in een nieuwe periode van 15 dagen. Dus als de Qatarezen tegen dinsdag niets van zich hebben laten horen, dan moet Lokeren nog 8 dagen langer (tot 16 december) wachten vooraleer er schot in de zaak kan komen.

Na die 8 dagen heeft de FIFA de macht om Harbaoui definitief vrij te geven, zonder dat de Qatarese bond ook maar één woord in de pap te brokken heeft. Afwachten dus voor Lokeren.

Pas tegen Zulte Waregem aan de bak?

Het is dan ook nog lang niet zeker dat Harbaoui volgende week, op het veld van KV Mechelen, al aan spelen zal toekomen. De thuismatch tegen Zulte Waregem, op vrijdag 18 december, lijkt meer realistisch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties