Hmouda kent Beerschot-Wilrijk onderhand: "We spelen tegen onszelf én tegen de tegenstander"

Hmouda kent Beerschot-Wilrijk onderhand: "We spelen tegen onszelf én tegen de tegenstander"
Foto: © photonews

Rachid Hmouda is de laatste weken heel belangrijk geworden voor Beerschot-Wilrijk. De middenvelder stond in het verleden altijd garant voor een tiental goals bij zijn andere club. Bij Beerschot-Wilrijk lukte het niet onmiddellijk, maar de laatste tijd maakt hij er redelijk veel... en belangrijke!

Hmouda zijn goals zorgen voor punten. "Ik ben blij dat ik sinds enkele weken mijn beste vorm heb teruggevonden", vertelt hij aan Voetbalkrant.com. "En dat ze goed waren voor een aantal punten. Ik ben niet echt gefocust op scoren, maar het doet wel plezier."

Het waren niet één of twee spelers die minder waren

Want ze helpen de derdeklasser door een moeilijke periode heen, waarin bitter weinig gescoord werd. "Dat is niet enkel op de spitsen af te schuiven", verzekert hij. "De hele ploeg ging door een moeilijke periode. Maar als er niet gescoord wordt, kijkt men naar de spitsen."

"We hebben de koppen bij elkaar gestoken voor Cappellen en we wisten dat het anders moest. Het moeilijkste nu is om dit niveau te blijven aanhouden en er een lijn in te krijgen. Waarom het minder was? Ik heb daar weinig antwoorden op. Het waren niet één of twee spelers die minder waren, maar iedereen", knikt Hmouda.

De spelersgroep was ook helemaal niet aan het panikeren

Rachid Hmouda

"Maar we hebben de kwaliteiten om het niveau omhoog te halen", weet hij. Beerschot-Wilrijk staat ondanks de 6 op 15 nog steeds virtueel aan de leiding indien ze hun inhaalmatch winnen. "Maar op dat vlak was de spelersgroep helemaal niet aan het panikeren. We zitten op schema, we hebben enkel wat punten verloren."

Hmouda is een nieuweling in het project van de derdeklasser. "Toen ik hierin stapte, wist ik dat het project belangrijker was dan mijn persoonlijke statistieken. Ik wil gewoon zoveel mogelijk plezier beleven. En plezier staat gelijk aan winnen. Maar ik moet zeggen: de sfeer in deze groep is fenomenaal. Daar zal het dus niet aan liggen", besluit de middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties