Genk zint op revanche tegen rivaal STVV: "Belangrijkste match van het jaar"

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties
Genk zint op revanche tegen rivaal STVV: "Belangrijkste match van het jaar"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag om 18 uur staat bij heel voetbalminnend Limburg met stip aangeduid in de agenda. Dan barst de strijd los tussen Racing Genk en Sint-Truiden. Wij blikken vooruit met Peter Maes en Dries Wouters.

Peter Maes zag dat zijn team na de vorige bekerontmoeting (tegen Charleroi, nvdr) een goede partij speelde tegen Anderlecht. Hij hoopt dat zijn jongens eenzelfde prestatie zullen neerzetten tegen de rivaal uit Sint-Truiden.

"De match tegen STVV is een derby en toch iets speciaals. Met het oog op die wedstrijd was onze bekerkwalificatie toch ook heel belangrijk. Tegen Anderlecht hebben we de vermoeidheid na onze bekermatch niet gevoeld en dat was een topwedstrijd. Tegen STVV moet het opnieuw een topmatch worden", drukt de coach zijn hoop uit.

De jonge Dries Wouters mocht woensdag tegen Moeskroen starten door de blessures van Tshimanga en Hamalainen. Hij droomt al luidop van een basisstek tegen STVV. "Die derby leeft enorm. Het zou een droom zijn om die te kunnen spelen", vertelt Wouters aan Voetbalkrant.

Bij de jeugd waren de matchen tegen STVV altijd al vurig

Dries Wouters

"In de wedstrijden met de jeugdploegen waren dat altijd al vurige duels. De derby leeft heel fel bij de Limburgers in ons team en bij onze coach. Natuurlijk iets minder bij de buitenlanders want zij kennen dat zo niet."

Er staat voor Genk niet enkel eerherstel op het spel na de 3-1 nederlaag in augustus. Elk punt is van zeer groot belang in de strijd om een plek bij de eerste zes. "Als we verliezen, lopen we een achterstand op. Dit is één van onze belangrijkste matchen van het jaar", aldus Wouters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties