Carrasco verbaast zichzelf én coach Simeone: "Dat had hij zelf ook niet verwacht van mij denk ik"

Carrasco verbaast zichzelf én coach Simeone: "Dat had hij zelf ook niet verwacht van mij denk ik"
Foto: photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yannick Carrasco heeft niet al te lang nodig gehad om Diego Simeone van zijn kwaliteiten te overtuigen. De Rode Duivel staat vroeger dan verwacht in de basis bij Atlético Madrid en daar heeft hijzelf een goeie verklaring voor.

Simeone staat er niet om bekend om nieuwkomers snel in de basis te droppen. Vraag het maar aan Toby Alderweireld. "Eerlijk gezegd denk ik dat hij zelf ook niet had verwacht dat ik me zo snel aan zijn spelwijze zou aanpassen. Want dat is toch wel een heel specifieke manier van voetballen. Maar ik kan me snel kan aanpassen aan verschillende spelsystemen."

Toch is het een hele aanpassing. "Ik moet eerst aan verdedigen denken en dan pas ten aanval trekken", vertelt hij in S/V Mazagine. "Mee verdedigen is heel belangrijk bij Diego Simeone. Bij Monaco was dat anders."

"Onder Jardim waren het eerder de spelers die verdedigend dachten, want hijzelf hield van mooi voetbal. De speelstijl was dus eerder verbonden met de ploeg dan met de coach, waarschijnlijk een gevolg van het meer gesloten voetbal in de Franse competitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties