'Opvolger' Kums lijkt uit Gentse handen te glippen

'Opvolger' Kums lijkt uit Gentse handen te glippen
Foto: © photonews

AA Gent wil in 2016 nog sterker voor de dag komen en wilde daarom in Scandinavië uitpakken met de transfer van Alexander Fransson. Hij zou met zijn fysiek spel en groot spelinzicht de nieuwe Sven Kums kunnen worden, maar lijkt een Zwitsers avontuur boven eentje in de Ghelamco Arena te verkiezen.

Het nietige Norrköping kon zich in 2014 met een 10 op 12 in de laatste vier wedstrijden ternauwernood redden in de Zweedse Allsvenskan. En daar mag het Alexander Fransson zeker voor danken.

De verdedigende middenvelder speelde 29 wedstrijden voor zijn team en maakte daarin vijf doelpunten. Bovendien is de 21-jarige Zweed helemaal doorgebroken. "Hij is een erg fysieke speler, maar ook iemand die de nodige vista heeft en het spel echt kan maken", vertelde Christian Sundqvist aan Voetbalkrant.com.

Vervanger van Kums?

De Zweedse journalist van Matchdax zag Fransson dit jaar een erg opvallend seizoen spelen. Toch is de nodige voorzichtigheid geboden: "Hij speelt nog maar drie jaar op seniorenniveau en 2015 was zijn echte doorbraakjaar. Of hij bij Gent meteen in de basis zou staan? Dat betwijfel ik, maar met oog op de toekomst is hij zeker een valabele optie."

Het wordt bovendien moeilijk voor de Buffalo's om Fransson binnen te hengelen. Met Kopenhagen, Nantes en Basel zijn er veel kapers op de kust. Afgelopen weekend was hij nog in Mechelen voor de match van AA Gent Achter de Kazerne, momenteel is hij sinds gisteren samen met zijn makelaar op gesprek bij Basel.

Kapers op de kust

De Zweedse jeugdinternational is eind 2016 einde contract bij Norrköping, dus wil de verrassende kampioen cashen. Gent zal zich dus moeten reppen als het hem ook daadwerkelijk wil binnenhalen.

Temeer omdat ook Basel echt werk wil maken van de youngster. Diverse Zweedse bronnen melden ondertussen al dat een deal met de Zwitsers dichtbij zou zijn, want na de landing op het vliegveld in Zürich zijn alle gesprekken erg positief verlopen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties