Vanhaezebrouck wou nóg een trofee voor Gent

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Lint
| 18 reacties
Vanhaezebrouck wou nóg een trofee voor Gent
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent domineerde de avond op het Gala van de Gouden Schoen. Bij de sportieve prijzen greep AA Gent enkel naast de Belofte van het Jaar. Hein Vanhaezebrouck zag echter nog een trofee die naar Gent kon gaan.

"Het is jammer dat ze hier geen lifetime achievement award hebben", aldus Hein Vanhaezebrouck na de uitreiking van de Gouden Schoen. "Ik denk aan de bestuurders van onze club. Wat zij hebben gerealiseerd, is ongelooflijk."

Mitrovic heeft zijn goals gemaakt, maar was niet beslissend in elke match

-Hein Vanhaezebrouck

"Als enige ploeg in België een nieuw stadion gezet, de titel gepakt en doorgegaan in de Champions League... Die mensen verdienen meer dan een pluim. Misschien krijgen ze dat van de Stad Gent of van de supporters nog."

Verder was Hein Vanhaezebrouck verrast over wie op de eerste plaats stond na de eerste stemronde. "Het is vreemd dat je als kampioen in die eerste stemronde nog niet op de eerste plaats staat, terwijl geen enkele andere speler er bovenuit stak."

Straf dat je je bijna moet kwalificeren in de Champions League eer je eens een prijs naar Gent kan halen

-Hein Vanhaezebrouck

Toch stond Aleksandar Mitrovic op de eerste plaats. "Mitrovic heeft zijn doelpunten gemaakt, maar was zeker niet in elke match beslissend. Maar oké, dat is ook de stemming. Het is straf dat je je moet kwalificeren in de Champions League eer je eens een prijs naar Gent kan halen."

"Journalisten zijn gebonden aan het verleden, aan Anderlecht, Standard en Club Brugge. Eindelijk hebben we dat kunnen doorbreken." Met de prijs van Coach van het Jaar was Vanhaezebrouck uiteraard wel tevreden. "Toch is het een prijs voor de spelers, zij hebben het gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties