Dit zijn tot dusver de meest opvallende wintertransfers in de Jupiler Pro League

Timothy Collard
Timothy Collard
| 15 reacties
Dit zijn tot dusver de meest opvallende wintertransfers in de Jupiler Pro League
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Jupiler Pro League trekt zich na een korte winterbreak opnieuw op gang. Verschillende clubs roerden zich al op de transfermarkt en dus zien we straks enkele nieuwe gezichten op de Belgische velden. Deze jongens houden we best in de gaten!

Gustav Wikheim (KAA Gent)

AA Gent plukte de 22-jarige Noor weg bij Stromsgodset, waar hij één van de uitblinkers was. De winger moet Hein Vanhaezebrouck meer opties geven op de flanken.

Rafael Galhardo (RSC Anderlecht)

Een Braziliaan van 24 die straks de problemen op de rechtsachter moet verhelpen. De verdediger tekende een contract tot de zomer van 2020 en er wordt heel wat van hem verwacht.

Ludovic Butelle (Club Brugge)

Een ervaren sluitstuk van 32, dat zaterdag meteen onder de lat zal staan bij blauw-zwart. Met Butelle (overgenomen van Angers) heeft Michel Preud’homme zijn nieuwe nummer 1 beet.

Junior Edmilson (Standard)

Heel wat Belgische topclubs hengelden naar zijn diensten, maar uiteindelijk koos de Braziliaanse Belg van STVV voor Standard. Bij de Rouches verwachten ze heel wat van deze jongen.

Milos Kosanovic (Standard)

Nog een man waar de volledige Belgische top naar hengelde. De Serviër koos net als Edmilson voor het ambitieuze Standard, dat absoluut naar play-off 1 wil.

Ruslan Malinovskyi (KRC Genk)

Met Malinovskyi heeft Peter Maes dan weer een aanjager gevonden die Genk naar play-off 1 kan loodsen. De Oekraïner knikkerde aan het begin van het seizoen nog eigenhandig Charleroi uit de Europa League. Een jongen om in de gaten te houden.

Siebe Schrijvers (Waasland-Beveren)

Kan deze jongen zich in 2016 écht doorzetten op het hoogste niveau? Het zou best kunnen. Schrijvers opteerde ervoor om een stap terug te zetten en speelt de komende zes maanden op huurbasis op de Freethiel.

Yassine El Ghanassy (KV Oostende)

Misschien wel de meest opvallende transfer deze maand: El Ghanassy is terug in de Jupiler Pro League. De voormalige speler van Gent moet aan de Kust bewijzen dat hij volwassen is geworden. Wij zijn benieuwd!

Joao Carlos (Sporting Lokeren)

Met Joao Carlos haalde ook Lokeren een oude bekende in huis. Georges Leekens voegt zo een serieuze brok ervaring toe aan zijn huidige kern.

Aleksandar Bjelica (KV Mechelen)

KV Mechelen moest wel in actie schieten na het vertrek van Milos Kosanovic. Landgenoot Bjelica moet Achter de Kazerne in zijn voetsporen treden.

Yaya Soumahoro (STVV)

‘De man van glas’ moet op Stayen bewijzen dat hij enkele maanden aan een stuk fit kan blijven. Is dat het geval, dan is hij sowieso een meerwaarde voor STVV.

Naast deze namen waren er natuurlijk nogal wat transfers. Mis jij een naam in dit artikel? Laat het ons dan zeker weten in de reacties.

Welke transfer is volgens jou de beste?

17%
8%
8%
13%
8%
1%
31%
15%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties