Daarom is Gent niet kansloos tegen Wolfsburg

Daarom is Gent niet kansloos tegen Wolfsburg
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent neemt het in de 1/8e finales van de Champions League op tegen het grote Wolfburg. Maar is de Volkswagenclub wel nog zo groot? Enkele redenen waarom de Buffalo's wel degelijk kunnen winnen van de Duitsers.

Bij de loting voor de achtste finales van de Champions League was er enige teleurstelling bij de Gentse supporters en zelfs bij de spelers. Wolfsburg is in vergelijking met Barcelona of Bayern München niet de grootste naam, maar doorstoten leek ook allerminst makkelijk te kunnen worden.

Maar enkele maanden later kunnen we aan de vooravond van het treffen met de Volkswagenclub enkel zeggen: jawel, de Gentenaars hebben wel degelijk kans om door te stoten naar de kwartfinales. En wel hierom!

De vorm

Wolfsburg staat inmiddels alweer op 26(!) punten van leider Bayern München in de Duitse competitie, pakte in zijn vijf laatste wedstrijden 4 op 15 en bezet amper de 8e stek in de Bundesliga. Echt indrukwekkende cijfers zijn dat niet, met een 30 op 63 halen ze in competitie zelfs niet de helft van de punten.

Dan heeft AA Gent - samen met Club Brugge aan de leiding - toch een iets beter parcours afgelegd dit seizoen. Het toont enkel aan dat de Buffalo's wel degelijk een goed seizoen draaien en dus ook niet moeten vrezen voor Wolfsburg. Wie het nummer 4 uit Frankrijk kan kloppen, kan dat ook doen met nummer 8 van Duitsland.

No Dost, no party

De goalgetter van Wolfsburg dit seizoen? Dat is tot op heden ene Bas Dost. Hij scoorde al zeven keer - in schril contrast staat dat met de 21 voor Lewandowski of de 20 voor Aubameyang - en is bovendien buiten strijd want geblesseerd.

Max Kruse scoorde al vijf keer in de Bundesliga en is zo op papier de gevaarlijkste man bij De Wolven. Al hebben ze met Schürlle en Draxler toch ook wel wat grotere namen ter beschikking, een echte goalgetter zit er niet echt bij op dit moment.

'Heinz wil'

Hein Vanhaezebrouck heeft het tegen Zenit, Valencia en Lyon al laten zien: voor geen enkele ploeg zal hij afwijken van het systeem dat de Buffalo's spelen. En Gent speelt altijd met pit en drang naar voren.

Mit erlesen gewurzen als het ware. De spelers willen nog steeds dit jaar eens tegen Barcelona spelen en dat kan enkel door eerst de 1/8e finales te overleven. Er is bovendien geen schrik voor de match te veel, in deze fase kan alles en moet niets voor Gent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties