"Terwijl Sterchele onderhandelde met Club en Anderlecht, had hij al getekend bij Standard"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
"Terwijl Sterchele onderhandelde met Club en Anderlecht, had hij al getekend bij Standard"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

François Sterchele was een van de opvallendste voetbalfiguren die ons land deze prille eeuw heeft gekend. Toen de sympathieke aanvaller aan de lopende band scoorde voor GBA, volgde de stap naar de Belgische top.

Een transfer naar Anderlecht leek in de maak, maar Sterchele koos voor de rivaal uit Brugge. "Met Sterchele schudde ik op de trappen van het stadion de hand voor de foto en een dag later tekende hij bij Club", herinnert manager Herman Van Holsbeeck zich nog goed in Sport/Voetbalmagazine.

Nochtans zat ook Standard achter de centrumspits aan. "Toen Sterchele onderhandelde met ons en met Anderlecht, had hij al getekend bij Standard", vult voormalig Club Brugge-manager Luc Devroe aan. "Alleen was Luciano D'Onofrio van plan te wachten tot 31 augustus, omdat hij de vraagprijs van Jos Verhaegen niet wilde betalen aan GBA."

Jacky Mathijssen

"Sterchele had een voorcontract onder opschortende voorwaarden dat er eerst een akkoord moest komen met GBA. Standard kwam niet tot een akkoord, Heerenveen evenmin. Bij ons was dat in 24 uur rond, met dank aan de factor Jacky Mathijssen, die zijn trainer was geweest bij Charleroi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties