Vanhaezebrouck staat met Gent voor: "De moeilijkste match die we al speelden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 1 reacties
Vanhaezebrouck staat met Gent voor: "De moeilijkste match die we al speelden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent staat vanavond voor de voorlopig grootste match uit de clubgeschiedenis. De Buffalo's trekken ten strijde tegen Wolfsburg. Misschien op papier de meest haalbare kaart, maar Vanhaezebrouck waarschuwt.

"Bij de groepswinnaars werd Wolfsburg samen met Zenit gezien als de minst sterke", geeft Vanhaezebrouck toe. "Geen makkelijke ploeg, maar de anderen zijn kleine clubs als Chelsea, Barcelona en Bayern, hé. Misschien is Wolfsburg van die clubs de kleinste."

Duits voetbal is Fysiek én tactisch in orde

Toch heeft Hein enorm veel respect voor de Duitse tegenstander. "Het blijft de vicekampioen in de Bundesliga. Wat mij betreft heeft Duitsland samen met Spanje de beste competitie in Europa. Duits voetbal is een totaalplaatje, fysiek én tactisch in orde. Dit is de moeilijkste match tot nu toe."

Bij Wolfsburg zijn er enkele spelers niet bij. Vanhaezebrouck gaat daar niet op in. "Ik ben altijd bezig met mijn eigen team. We focussen op onszelf."

Van een Nederlandse journalist kreeg Vanhaezebrouck op zijn verjaardag een mooi compliment. "Ik, een wondertrainer? Zo snel gaat het niet in België, misschien in Nederland wel. Dit is vooral de verdienste van de spelers. Ze evolueerden van subtop naar top in België en spreken ze zelfs in Europa een woordje mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties