Om deze drie redenen doet OHL zaterdag een gooi naar het behoud ten koste van Moeskroen-Péruwelz

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Om deze drie redenen doet OHL zaterdag een gooi naar het behoud ten koste van Moeskroen-Péruwelz
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een duel tussen Moeskroen-Péruwelz en OH Leuven krijgt middenin het seizoen nauwelijks aandacht, maar op vier speeldagen van het eind zijn alle ogen op de degradatieclash gericht. Drie redenen waarom de Leuvenaars op Le Canonnier een belangrijke gooi doen richting behoud.

Topkwartet

"Als we zó onze laatste vier matchen aanpakken, mogen we nooit over de degradatie spreken." Leandro Trossard had na de sensationele 3-3 tegen Lokeren geen ongelijk. Samen met teammaats Remacle, Croizet en de touch of genius van Bostock beschikt OHL over te veel aanvallende kwaliteit om te zakken.

1 - 1

Twee goals in Sint-Truiden, twee doelpunten in Beveren en twee treffers in Waregem. Ook buitenshuis scoort de promovendus meer dan behoorlijk. Hiermee de volle buit meegraaien lukt des te moeilijker. De Leuvenaars konden slechts één keer op verplaatsing - bij Lokeren - winnen. Dan moet het maar bij de zwakste thuisploeg gebeuren. RMP kon enkel tegen Club Brugge de punten thuishouden.

12 december

Nog eens winnen buitenshuis lukte vooralsnog niet meer, maar ook verliezen is alweer geleden van de 2-1-nederlaag bij Charleroi op 12 december. Symbolisch genoeg won Moeskroen-Péruwelz diezelfde dag voor het laatst (1-3 tegen Kortrijk). Nadien volgde een magere 5 op 27.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties