Real blijkt te sterk voor moedig strijdend Roma, met Nainggolan in de basis

Jacob Delabastita
Jacob Delabastita
| 15 reacties
Real blijkt te sterk voor moedig strijdend Roma, met Nainggolan in de basis

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Rome stonden vanavond AS Roma tegen Real Madrid. Real, dat favoriet was, kwam naar de Italiaanse hoofdstad om te winnen. Nainggolan en co waren echter niet van plan zich gemakkelijk aan de kant te laten zetten.

De Koninklijke uit Madrid heeft de statistieken in zijn voordeel. Eerder stonden beide ploegen al acht keer tegenover elkaar. Real won er 4, Roma 3. Statistisch gezien zouden de ploegen dus aan elkaar gewaagd moeten zijn.

Magere eerste helft

In een saaie eerste helft gebeurde niet veel. De Romeinen trokken zich, op z'n Italiaans, massaal terug voor doel. De Madrilenen waren niet bij machte het Italiaans blok te ontwrichten en de brilscore was een logisch gevolg aan de rust.

Betere tweede helft

De tweede helft begon alvast veelbelovend. Het tweede schot op doel van de avond voor de uitploeg, bleek het goede te zijn. Na een lange run kwam Cristiano Ronaldo in de 16 van de tegenstander. Na een aantal kapbewegingen knalde hij richting goal. Zijn bom wijkt nog af op het been van Florenzi waardoor Szczesny kansloos is.

Na de tegengoal kreeg de thuisploeg het moeilijk. Ze slaagden er desondanks een paar keer in de goal van Keylor Navas te bereiken, maar hadden weinig geluk bij de afwerking. Eén moment was Roma er dicht bij, het afstandschot van Vainquer (kent u hem nog?) scheerde de buitenkant van de paal. De scheidsrechter had ook een rol, want Roma verdiende een penalty na een charge van Carvajal.

In minuut 85 diende Real de genadeslag toe aan de thuisploeg. Jongeling Jesé, nog maar een paar minuten op het veld, trapte de bal enig mooi voorbij keeper Wojciech Szczesny. Zo lijkt de terugmatch een maat voor niets te worden, met Real in eigen stadion twee uitdoelpunten kan verdedigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties