Debat van de week: Europese B-competitie in de maak, maar is dat wel een goed idee?

Debat van de week: Europese B-competitie in de maak, maar is dat wel een goed idee?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er ligt een plan op tafel dat het Europese clubvoetbal binnenkort hélemaal door mekaar kan schudden. De toplanden zouden onder elkaar spelen, de andere landen in een soort van tweede divisie met daarbij ook België. Een goed idee, of niet?

Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk zijn plannen aan het smeden om de krachten te bundelen tegen Engeland. Dat stond maandag in Het Nieuwsblad. En dus zou er een topcompetitie komen met ploegen uit de vijf grootste landen.

Het gevolg: de net niet zo grote voetballanden (Portugal, Rusland, Oekraïne, België, Nederland, Turkije, Zwitserland, Tsjechië en Griekenland) zouden dan in een B-competitie aantreden tegen elkaar. In maart worden de initiatieven verder besproken en uitgetekend.

Goed idee?

Nationale competities zouden mogelijk worden overvleugeld door de nieuwe competitie. De Belgische G5 is lid van de ECA en zou dus in die competitie uitkomen. Rest de vraag of dat wel zo'n goed idee is? Onze topclubs zouden eens te meer hun concurrentie kunnen aanscherpen en mogelijk ook nog eens kunnen meedoen voor Europese prijzen.

Maar de charme van het nationale voetbal zou wel verdwijnen. Of net niet? Een competitie waarbij Oostende, Zulte Waregem en Lokeren voor de titel strijden is misschien ook wel eens leuk voor de fans van de kleinere clubs? En wat met de verplaatsingen: hoeveel fans willen in een weekend even naar Zenit Sint-Petersburg of Benfica Lissabon trekken voor een wedstrijd?

Een Europese Superliga en B-competitie, een goed idee?

4%
16%
73%
4%
4%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties