Open brief ASC Antwerp 150 krijgt reactie: "Beerschot-Wilrijk heeft er niets mee te maken"

Yorick Vande Plas
Yorick Vande Plas
| 29 reacties
Open brief ASC Antwerp 150 krijgt reactie: "Beerschot-Wilrijk heeft er niets mee te maken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

ASC Antwerp 150, supportersorgaan van Royal Antwerp FC, schreef een open brief aan de gemeenteraadsleden en de beleidsverantwoordelijken van de stad Antwerpen. Daarin verwezen zij naar de subsidies die Beerschot destijds kreeg. En dat wekte reacties op.

In de open brief stond te lezen dat Germinal Beerschot 5.000.000,00 zou gekregen hebben van de stad Antwerpen voor de renovatie van het Kiel. De stad stond ook borg voor het deel dat de club zelf moest betalen. Verder schreef het supportersorgaan ook dat Antwerpen, na het faillissement van Beerschot, een groot deel van het geld niet heeft teruggezien.

Beerschot-Wilrijk niet betrokken

Die verwijten stoten nu op een antwoord van de andere kant. "Beerschot-Wilrijk heeft nergens geprobeerd een subsidie tegen te houden. Vooreerst is de club Beerschot-Wilrijk niet betrokken bij dit politiek dossier, in de tweede plaats is dit een zaak tussen Antwerp en het stadsbestuur", reageren de paars-witte supporters.

"Dat de stad een subsidie wil toekennen die blijkbaar tegen alle regels van het gemeentedecreet en de gemeentecomptabiliteit ingaat, en dat de democratische organen hierover een negatief advies schrijven, kan niet op het conto van Beerschot-Wilrijk geschreven worden", klinkt het verder.

Lees de volledige reactie hier nog eens na.

Aan de gemeenteraadsleden en de auteurs van de open brief.

Het zal de supportersclub ASC Antwerp 150 toch niet ontgaan zijn dat een euro gelijk was aan 40,3399 BEF. De cijfers kloppen dus niet, en bovendien is en was het stadion volle eigendom van de Stad Antwerpen. Beerschot heeft dit stadion met een zeer zware leningslast gemoderniseerd met eigen middelen, waarvoor de stad gedeeltelijk borg stond. Borg staan, betekent nog niet dat het moet betalen.
Maar als de club Beerschot-Wilrijk wordt verweten dat zij in faling ging, zou dit misschien toch ook wel te maken kunnen hebben met het feit dat een deel van de Antwerpenaars eerder zijn tijd stak in het organiseren van een dodenmars en het dansen op het graf van een andere club, dan ook op te staan om het Antwerps voetbal (aan beide kanten van de stad) een helpende hand te bieden. Met 900 keuro + 250 keuro had wellicht Beerschot niet in faling gegaan.

Overigens willen we erop wijzen dat de stad Antwerpen nu ook geld zou geven aan een virtueel in faling verkerende club, gelet op de bijzonder hoge schuldenlast en het feit dat 2 basissupporters samen 7,2 mio euro opeisen. Splinter en balk in het oog... je kent het spreekwoord.

Het zal de supportersclub ASC A150 toch ook niet ontgaan zijn dat Beerschot-Wilrijk nergens geprobeerd heeft een subsidie "tegen te houden". Vooreerst is de club "Beerschot-Wilrijk" niet betrokken bij dit politiek dossier, in de tweede plaats is dit een zaak tussen Antwerp en het stadsbestuur. Dat de Stad een subsidie wil toekennen die blijkbaar tegen alle regels van het gemeentedecreet en de gemeentecomptabiliteit ingaat, en dat de democratische organen hierover een negatief advies schrijven, kan niet op conto van Beerschot-Wilrijk geschreven worden. Niet de ratten schrijven de gemeenteraadsbesluiten, maar wel de verkozenen des volks, in casu het College van Burgemeester en Schepenen. Het lijkt ons dan ook efficiënter te schieten op bevriende schepenen in dit college, dan wild om zich heen te trappen naar een andere club die hier niets mee te maken heeft en in generlei wijze responsabel is.

Wij willen aannemen dat ASC A150 vecht voor haar club, en dat siert haar. Niemand kan echter problemen hebben met het feit dat de 3 clubs op gelijkwaardige manier kunnen en moeten ondersteund worden door de Stad Antwerpen. Dat kan met democratisch vastgelegde parameters, indicatoren en voorwaarden. Misschien dat een open boekhouding hierbij kan helpen als tool om te zien waar eventueel een put zonder bodem zou gevuld worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties