Zij gingen Wesley voor als debuterende én scorende Bruggelingen

Zij gingen Wesley voor als debuterende én scorende Bruggelingen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wesley Moraes maakte vrijdagavond een opgemerkt debuut in de Jupiler Pro League door meteen te scoren voor blauw-zwart. Al is hij niet de eerste die dat voor elkaar kreeg deze eeuw. En dan staan de sterren niet noodzakelijk goed voor zijn verdere carrière bij blauw-zwart.

Michel Preud'homme gunde Wesley Moreas - in januari overgekomen van AS Trencin - een kwartiertje voor affluiten zijn debuut. De Braziliaanse aanvaller had amper zeven minuten nodig om een eerste keer te scoren. En daarmee komt hij in een illuster rijtje terecht.

Zo scoorde ook ene Bengt Saeternes bij zijn debuut voor Club Brugge. Hij mocht na maanden in de tribunes plots invallen tegen Galatasaray in de Champions League van het seizoen 2002-2003 en scoorde meteen. Uiteindelijk zou hij 16 keer scoren in 45 matchen voor blauw-zwart en daarna dolgelukkig terug naar Noorwegen trekken.

En dan was er natuurlijk ook nog ... Kehinde - zeg maar Kenny - Fatai. Hij werd door Astra uitgeleend aan Club Brugge, maakte meteen indruk tegen Anderlecht en ... we zagen hem nooit meer terug. Meer dan 126 minuten speelde hij niet voor blauw-zwart, enkel in de eerste tien tegen paars-wit scoorde hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties