Wij vroegen het aan enkele absolute boegbeelden: "Antwerp behoort nog steeds tot dat selecte kransje Belgische topclubs"

Cédric De Volder
Cédric De Volder en Dirk Pieters
| 21 reacties
Wij vroegen het aan enkele absolute boegbeelden: "Antwerp behoort nog steeds tot dat selecte kransje Belgische topclubs"
Foto: © Photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Nog acht wedstrijden volhouden en Antwerp FC speelt opnieuw in de hoogste afdeling van het Belgische voetbal. De roodhemden waren al sinds 2004 op zoek naar promotie. Maar waarom lukt het deze keer wel? We gingen het antwoord zoeken bij enkele voormalige boegbeelden.

De spelersgroep heeft na twaalf jaar zoeken eindelijk de ervaring, knowhow én kwaliteit om de poort van de Jupiler Pro League open te beuken. Al is dat niet alles. Ook het extrasportieve verhaal is belangrijk in Deurne-Noord.

Faruk Atalay is voor het grote publiek niet de bekendste naam, maar de voormalige middenvelder van onder meer Galatasaray en Kasimpasa was in het laatste elitejaar van de Great Old wel één van de smaakmakers.

”Mijn hart ligt nog steeds bij Antwerp”, geeft de 34-jarige Turk toe. ”Ik volg de wedstrijden van de club nog steeds via het internet. Ik hoop dan ook uit de grond van mijn hart dat de Great Old opnieuw in eerste klasse zal mogen voetballen.”

Er was in 2004 kwaliteit in de groep, maar de coaches bakten er niets van

Faruk Atalay

Ook de rood-witte fans droegen Atalay op handen. ”Ik zal die mensen nooit vergeten. Ik beloof nu dat ik op een dag zal terugkeren om een wedstrijdje mee te pikken. Waar het in 2004 is misgelopen? Er was kwaliteit in de groep, maar de coaches bakten er niets van.”

”De fans waren en zijn hét geheim van Antwerp”, glimlacht Zoran Campara. De Serviër is momenteel assistent-coach bij het Hongaarse Ujpest. ”Voor mij is het simpel. Antwerp behoort nog steeds tot dat selecte kransje Belgische topclubs.”

We besluiten met een kind van de Bosuil: Gunter Ribus. De voormalige middenvelder droeg de pampers in Deurne-Noord, maakte er promotie én degradatie mee én zit nu nog steeds met rood-witte sjaal op de banken.

”Ik hoop dat het dit jaar eindelijk zal lukken”, aldus Ribus. ”Maar ik kan toch niet vergeten wat Antwerp heeft meegemaakt in het eerste seizoen in tweede klasse. We hadden een straatlengte voorsprong, maar toch sprong KV Mechelen nog over ons.”

Kampioen!

Al heeft Ribus ook leukere herinneringen. ”In het kampioenenjaar waren we eigenlijk al vrij snel zeker van promotie. Patrick Goots was een jongen die de wedstrijden in een flits kon beslissen. Ik weet nog dat de spits tijdens de match een ijsje liep te eten op het veld. Memorabel! (lacht)

Het kampioenenjaar was memorabel! Patrick Goots liep een ijsje te eten... op het veld

Gunter Ribus
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties