Voetbalkrant.com vroeg het aan de fans van KV Kortrijk en Zulte Waregem voor de derby

Aernout Van Lindt Cédric De Volder
Aernout Van Lindt en Cédric De Volder
| 1 reacties
Voetbalkrant.com vroeg het aan de fans van KV Kortrijk en Zulte Waregem voor de derby
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat er een echte derby op het programma. De clash tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem zou wel eens erg spannend kunnen worden. Bovendien staat zeker voor Essevee - en wie weet voor KVK - play-off 1 op het spel. Spanning verzekerd, dat beseffen de fans al te goed.

Wij legden beide supporterscharen dezelfde vragen voor zo dicht bij de play-offs. Zien ze het zitten voor hun team, hoe belangrijk vinden ze het duel en wat kan de impact zijn van een gewonnen of verloren match.

Jean-Pierre Staelens - SC Overleie

Joost Morjean - Supportersclub De Klauwaert

Hoe belangrijk is deze wedstrijd?

  • Eigenlijk is het voor ons een wedstrijd zonder inzet. We maken mathematisch dan wel nog kans op play-off 1, maar dan zal er al heel veel moeten gebeuren. Dat ligt anders bij Zulte Waregem.
  • Het wordt een moeilijke en belangrijke match voor Zulte Waregem, maar we mogen niet panikeren. Er is ook nog een thuismatch tegen Moeskroen om play-off 1 veilig te stellen. En de match leeft uiteraard in de streek.

Wat was de meest memorabele derby?

  • Ik ben sinds 1967 actief binnen KV Kortrijk. Ik heb er dus heel veel meegemaakt. (lacht) Vroeger speelden we tegen SV Waregem, hé. Maar dan kwam de fusie... Ik kan er geen wedstrijd uithalen.
  • Dat was toen de uitsupporters nog achter doel zaten. Ik herinner me de sfeer nog van de verloren bekermatch in het seizoen 2007-2008. Die spanning en suspens al voor de match. Ik denk dat er rond de 1700 man aanwezig was voor die match: kippenvel.

Is er vertrouwen om deze derby te winnen?

  • Ik merk dat er meer sfeer en meer voetbal is onder Karim Belhocine. KVK zit in de goede flow. We hebben Johan Walem veel krediet gegeven, maar hij paste niet binnen onze club.
  • Ik denk dat we het nodige vertrouwen wel hebben opgedaan in Sint-Truiden. Eens een doelpunt maken in de slotminuut, het was de weken daarvoor vaak de omgekeerde wereld.

Waarom wint Kortrijk/Zulte Waregem?

  • Ik kan nu al stellen dat de sfeer zich tegen Essevee zal kanten. (lacht) Deze derby is al weken opgeklopt, hé. Bovendien kunnen we vrijuit voetballen, terwijl Zulte Waregem moét winnen."
  • We hebben vertrouwen getankt, maar de spelers hebben vooral iets beter voetbal en inzet en vechtlust van iedereen laten zien. Dat is waar Essevee voor staat. Tot de laatste minuut strijden en als het moet nog langer ook.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties