Vanhaezebrouck stelt zich vragen na heisa rond gokken: "Wat als iemand te verre lange bal geeft na aftrap?"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Vanhaezebrouck stelt zich vragen na heisa rond gokken: "Wat als iemand te verre lange bal geeft na aftrap?"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De hele heisa rond het gokken op beloftenwedstrijden laat niemand onberoerd. Hein Vanhaezebrouck, die het vanavond met zijn AA Gent tegen OH Leuven opneemt, heeft er ook een mening over.

“Ik kan zeggen dat ik van mijn stoel viel”, vertelt Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad over het hele gedoe rond gokken op wedstrijden van beloften. “Beloftenmatchen zijn soms veredelde trainingen met aan de ene kant zeven A-kernspelers en aan de andere kant jongens van 17 jaar.”

Nochtans heeft Vanhaezebrouck geen probleem met gokken op zich. “Ik heb er geen probleem mee dat er gegokt wordt op de resultaten van professionele ploegen met spelers die goed betaald worden en waar de sportieve belangen groot zijn. Als er dan wordt gefraudeerd, heb je te maken met een georganiseerde misdaad.”

Eerste inworp, eerste gele kaart,...

Al is dat iets anders als het over wedstrijden van de B-ploeg gaat. “Beloftenmatchen en zaken als: de eerste inworp, de eerste gele kaart? Op den duur moet je je vragen stellen als iemand na de aftrap meteen een veel te verre lange bal geeft. Ik vind het goed dat deze discussie wordt gevoerd, want we mogen de deur niet openzetten voor wantoestanden", besluit Vanhaezebrouck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties