Peter Maes vol lof over zijn spelers na behalen play-off 1: "Zij hebben de weg getoond"

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 2 reacties
Peter Maes vol lof over zijn spelers na behalen play-off 1: "Zij hebben de weg getoond"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk speelt opnieuw play-off 1 en dat is de verdienste van de spelers. Dat vertelt Peter Maes die dit 'een mooie prestatie van zijn groep' noemt.

"Na de laatste 3 à 4 matchen ben ik meer geloof beginnen hechten aan de progressie die we zagen. Alles is in een stroomversnelling gekomen. Geloof is enorm belangrijk. We hebben lang realisme gepredikt, maar op een gegeven moment moet je mee met het elftal en hebben de jongens de weg getoond. Daar zijn we blij mee."

De jongens hebben de weg getoond

"Dit is een heel mooie prestatie van mijn spelersgroep. Zij hebben geen vanzelfsprekende weg bewandeld en er heel hard voor geknokt. Op die manier hebben we weerbaarheid opgebouwd."

Met Standard staat er opnieuw een klepper op het programma voor Genk. "Na Nieuwjaar hebben we al verschillende topwedstrijden gespeeld. Ik denk aan de bekerwedstrijden, de belangrijke match tegen Zulte Waregem die we met 10 tegen 11 wonnen en dan de partij tegen Club Brugge."

Dominantie op verplaatsing

En dus is zaterdag het uitgerekende moment om het resterende grote werkpunt aan te pakken. "Ik denk dat wij een tempo hoger kunnen spelen, ook tegen topteams. Ons echte werkpunt is nog enkele percentages opkrikken aan dominantie op verplaatsing."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties