Analyse Flagrante buitenspelgoal heeft zeer verregaande gevolgen; dank u FIFA

Robby Morren
Robby Morren
| 108 reacties
Flagrante buitenspelgoal heeft zeer verregaande gevolgen; dank u FIFA
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De videoref. Wat ons betreft kan hij niet snel genoeg zijn intrede maken. Op die manier zullen scheidsrechterlijke blunders als die van zaterdagavond niet zulke verregaande gevolgen meer hebben.

Neem de buitenspelgoal van Dompé tegen Genk. Vijf -u leest het goed- spelers van Standard stonden in buitenspelpositie toen de voorzet getrapt werd en toch reageerden de assistent én de scheidsrechter niet. Onbegrijpelijk toch, temeer omdat de assistent perfect gepositioneerd stond ter hoogte van het Luikse vijftal.

Bij Standard hoorde je -uiteraard- niemand klagen, maar er zijn wel enkele andere clubs die met rede aan de klaagmuur stonden. De impact van deze scheidsrechterlijke blunder is dan ook zeer groot met nog één speeldag in het verschiet.

Te beginnen met KRC Genk dat een kostbaar punt verloren zag gaan, al reageerden de spelers erg sereen. Dat leest u hier. Maar doordat Standard er drie punten mag bijschrijven, springt het over Zulte Waregem naar de zesde plaats en heeft het zijn play-off 1-lot in eigen handen.

Spelers, bestuursleden, supporters en coaches van Charleroi en Essevee zijn nog het voornaamste slachtoffer. Francky Dury ziet het met lede ogen gebeuren en kan -zoals velen- maar weinig begrip opbrengen voor deze flagrante misser. "Ik begrijp dat men Standard liever in play-off 1 ziet", liet hij optekenen. "In een recent verleden liep mijn team 15 miljoen euro mis door buitenspelgoals van datzelfde Standard", aldus Dury. Ook die reactie kan je hier nalezen.

Videoscheidsrechter

Van een complot willen wij niet spreken, dat lijkt ons toch een stap te ver. Maar het is wel duidelijk dat zulke blunders een zeer verregaande impact hebben op het door ons allen zo geliefde spelletje. We zijn dan ook bijzonder opgelucht dat FIFA het licht op groen heeft gezet voor experimenten met de videoscheidsrechter. Die experimenten kunnen niet snel genoeg van start gaan. De (financiële) belangen zijn immers te groot.

Vind jij dat de scheidsrechter/ assistent een sanctie moet krijgen?

87%
13%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties