Vrijdag, zaterdag of zondag? Ontdek hier wanneer jouw ploeg speelt!

Maarten Pottie
| 0 reacties
Vrijdag, zaterdag of zondag? Ontdek hier wanneer jouw ploeg speelt!
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na 30 wedstrijden zit de reguliere competitie erop. Een speeldag wordt over meerdere dagen afgewerkt, dus ging onze redactie eens kijken wanneer elke ploeg aan de slag moest.

Kampioenen van zondag

Anderlecht is duidelijk de kampioen van zondag. Paars-wit moest 80% van zijn wedstrijden op de laatste dag van de week spelen, goed voor een totaal van 24 matchen. Ze worden gevolgd door de twee andere traditionele topploegen. Standard moest 20 keer aan de bak op zondag, supporters van Club Brugge moesten 18 keer hun zondag vrij houden om hun ploeg aan het werk te zien.

Vrijdagavond aan het werk

Drie ploegen moesten opmerkelijk meer op vrijdag spelen. De koploper van dit klassement is Racing Genk, de Limburgers moesten negen keer hun wedstrijd op vrijdag afwerken. Nummers twee en drie staan ex aequo, zowel AA Gent als Zulte-Waregem moesten zeven keer op vrijdagavond aan de slag.

Nog opmerkelijke statistieken

Waasland-Beveren is de enige ploeg uit de Jupiler Pro League die dit seizoen nooit op vrijdagavond moest spelen. Buiten 1 wedstrijd in de week, moesten de supporters enkel zaterdagen en zondagen vrijhouden om hun favoriete club aan het werk te zien. Er was overigens geen enkele club uit de hoogste afdeling die geen wedstrijden heeft moeten afwerken die niet tijdens het weekend vielen.

Tot slot is Oud-Heverlee Leuven de absolute recordhouder wat zaterdagen betreft. OHL moest tijdens de reguliere competitie 24 keer op zaterdag spelen. KV Mechelen is met 21 partijen de enige andere ploeg die meer dan 20 keer op zaterdag moest spelen.

Overzicht van wedstrijden per dag

Hieronder vindt u nog een overzichtje van welke ploeg op welke dag juist aan de slag moest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties